Stand van zaken Op Kop 2012

Movares is in 2011 verzocht deelprojectleider te worden in het Op Kop programma van de provincie Utrecht. Die rol heeft Movares als koploper met veel enthousiasme opgepakt. Movares heeft oa met Eneco een workshop over duurzame mobiliteit georganiseerd. Daarover hebben wij u begin 2012 geïnformeerd. Maar hoe staat het nu met op kop?

De provincie heeft aangegeven het programma Op Kop meer aan de markt over te willen laten en heeft besloten er na 2012 geen leidende rol meer in te willen spelen.  Het enthousiasme en het aantal activiteiten van op kop is daardoor dit jaar minder dan in 2011. Movares denkt actief mee over de toekomst van Op Kop en verzorgt bijvoorbeeld in november 2012 een lezing over de zonnepanelen actie van Movares voor een Op Kop bijeenkomt die door de NMU wordt georganiseerd.

Samen met BECO en de provincie Utrecht heeft Movares een monitoring functie gebouwd waarmee koplopers via een zelfassesment kunnen laten zien hoe ver zij zijn op hun weg klimaat neutraal te worden. Deze functie zal binnenkort in bedrijf komen. Koplopers worden via de koplopers site dan doorgelinkt naar de site van de duurzame leverancier (een initiatief van Movares zie  www.duurzameleverancier.nl)

De bestaande vragenlijst op deze site is daartoe uitgebreid met een aantal vragen specifiek voor koplopers. Op een afgeschermd deel van de site kunnen de koplopers aan elkaar laten zien hoe ver zij zijn op de weg naar een klimaat neutrale bedrijfsvoering.

Indien u meer informatie wilt over  Op Kop kunt u contact opnemen met Diederik Verheul:  
Diederik.Verheul@movares.nl of 06-53527542