(Sociale) innovatie bij Movares in de media

Afgelopen weken stond innoveren bij Movares volop in de belangstelling van de media. Aanleiding was het rapport Innovatie- en concurrentie monitor Topsectoren 2012-2013 van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en Panteia/EIM. De conclusie van het onderzoek is dat sociale innovatie dé succesfactor is voor bedrijven uit de topsectoren. NRC Handelsblad, Management Team, Cobouw en BNR besteedden aandacht aan innovatie bij Movares.

In het interview met BNR vertelt directievoorzitter Johan van den Elzen meer over sociale innovatie bij Movares. ‘Movares werkt op twee vlakken anders dan vijf jaar geleden. Dat is samenwerken met andere bedrijven, opdrachtgevers en industrie. Er is zoveel uitgevonden, j alleen, de goede techniek en de goede oplossing moeten  passen bij het vraagstuk wat je in handen hebt. En punt twee: innoveren is mensenwerk, dus moet je een plek creëren waarin professionals optimaal kunnen werken’. (bron: BNR) Beluister hier het hele interview

In NRC Handelsblad (bron: NRC Handelsblad, 1-2-2014 ‘Niet machines, maar mensen innoveren’) wordt dieper ingegaan op de innovatiestudio’s van Movares: ‘Iedereen met een vernieuwend idee krijgt de kans zijn dagelijkse werkzaamheden stil te leggen en in een innovatiestudio fulltime aan zijn idee te werken’.

Ook Management Team besteedt hier prominent aandacht aan: ‘Ingenieursbureau Movares stimuleert werknemers om eigen innovatieprojecten op te zetten, onder de naam ‘innovatiestudio’s’. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld een ‘blanco cheque’ krijgen in de vorm van 40 uur die ze vrij mogen besteden aan een idee waar ze mee rondlopen. Een summier plan presenteren ze dan aan een innovatieraad. De mensen uit die raad zijn de rasinnovators van het bedrijf, die de persoon in kwestie zullen bijstaan bij het eventueel verder ontwikkelen en naar de markt brengen van het idee. Daarnaast organiseert Movares brainstormsessies rond een thema, waarvoor specialisten, generalisten en willekeurige medewerkers worden uitgenodigd. Medewerkers kunnen ook zelf aangeven dat ze willen meedoen. In totaal negen man proberen in deze sessies zo concreet mogelijk te worden over oplossingen door scherp gestelde vragen’ […] ‘Ingenieurs komen vaak pas met een idee als ze alles hebben uitgezocht, terwijl je in deze opzet juist aan een half idee genoeg hebt. Innovaties toetsen we namelijk al in een vroeg stadium bij potentiële opdrachtgevers’, aldus Erik van Weerdhuizen. (Bron: Management Team, 3-2-2014 ‘Sneller innoveren, zo doen zij het’) Lees hier het hele artikel

In Cobouw kwamen de innovatieve Unsolicited Proposals (USP’s) van Movares aan bod. Movares loopt met veertien USP’s in de afgelopen vier jaar aan kop. Drie initiatieven (waarvan een gecombineerd) zijn geaccepteerd. Hieronder valt de Spoortrap, een veilig en goedkoop alternatief voor landelijke overwegen voor voetgangers en fietsers, de Leidingonderbreker voor baanvaksnelheid en samen met Mors Smitt deed Movares het voorstel Electronic Track Relay. Dit laatste voorstel moet leiden tot een kwalitatieve verbetering van het spoorrelais, waardoor levensduurverlenging van het GRS-systeem mogelijk is. Het in 2009 door Movares ingediende idee PLC Interlocking mag inmiddels gebruikt worden bij nieuwe spooraanbestedingen.