Safety walk Pier Eringa en Johan van der Elzen

In de catacomben van Station Utrecht, recht onder spoor 8, hebben Pier Eringa (President-directeur ProRail) en Johan van der Elzen (directievoorzitter Movares) op 12 oktober 2015 een safety walk gehouden. Een safety walk is een werkplekbezoek, waarbij de directie van opdrachtgever en/of opdrachtnemer, met mensen die het werk uitvoeren in gesprek gaan over veiligheid. Projectmanager Han Berends (ProRail) en veiligheidskundige Max Hermans (ProRail) namen namens de projectorganisatie OVTUC deel aan de safety walk.

Tijdens de safety walk zijn onder andere de tunnel in de kelder, de stationshal en meerdere bouwlocaties bezocht. Hier is met verschillende mensen (uitvoerenden, baanwerkers) gesproken over veiligheid. Na afloop is de safety walk geƫvalueerd. Het verslag zal worden verstrekt aan de branche. Via de volgende link http://www.railalert.nl/hoe-doen-we-dat/safety-walks vind je de kwartaal analyses van eerder uitgevoerd safety walks.

Vanaf 2016 wordt OV Terminal Utrecht (OVTUC) de plek waar trein, bus en tram naadloos op elkaar aansluiten. De OV Terminal Utrecht is inmiddels uitgebreid met maar liefst 12.000 vierkante meter. De uitbreiding was hard nodig, er zijn nu al elke dag 250.000 reizigers. Dat worden er in de toekomst 360.000.

 

Safetywalk Pier Eringa (ProRail) en Johan van der Elzen (Movares)