Ruimtekoers Forum

Op donderdag 23 november 2017 vindt het Ruimtekoers Forum plaats. Het Ruimtekoers Forum is een symposium waarin stedelijke professionals samen de toekomst van de Nederlandse bloemkoolwijken onder de loep nemen. In een middagvullend programma met wijksafari’s, workshops en keynotes, wordt nieuwe energie gegeven aan de bloemkoolwijk. Movares geeft een workshop. Onderwerp van de workshop is ‘Is bloemkool gezond?’.

De aantrekkingskracht van steden is groot en de verstedelijking zal de komende 25 jaar alleen maar verder toenemen. Dit heeft grote gevolgen voor onze gezondheid. Steeds meer mensen maken zich zorgen over hun gezondheid of ervaren de effecten van de verstedelijking. Uitstoot, overlast, klimaatverandering en eenzaamheid eisen hun tol.  Movares heeft een tool ontwikkeld om de potentie voor gezond leven in een  stad of wijk te meten. Hoe gezond zijn Vredenburg en Kronenburg eigenlijk en hoe scoren ze ten opzichte van elkaar? Aan de hand van een quickscan maakt Movares dit in een workshop inzichtelijk en gaat met u hierover in gesprek. Kloppen de big data, of is de werkelijkheid anders? Wat is de potentie van gezond leven in deze wijken als het gaat om actieve levensstijl, welbevinden en gezonde leefomgeving? En hoe kunnen overheden (Omgevingswet) en inwoners zelf hieraan bijdragen?

Lees ook het interview met Irene Buitenhuis over de door Movares ontwikkelde tool, die de potentie meet voor gezond leven in een stad of wijk. “Ons doel vandaag is niet om te zeggen hoe het moet, maar hoe belangrijk het is gezondheid een plek te geven in onze leefomgeving.”

Meer informatie over het programma van het Ruimtekoers Forum en de verkoop van de tickets zie http://www.ruimtekoers.nl/programma/forum/.

Locatie:
Groningensingel 51
6835 EB Arnhem