RailTech 2017

Van 28 t/m 30 maart 2017 staat Movares op RailTech Europe 2017, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor railtechnologie. Movares is aanwezig met een stand, workshops en een nominatie voor de Young innovation award.

Stand
In de stand van Movares kunnen bezoekers een kijkje in de virtuele wereld nemen door het opzetten van een VR-bril. Met de VR-bril is het mogelijk om verschillende spooroverwegen te ervaren en te testen. Bij dit innovatieve pilotproject wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken om virtueel te testen hoe verschillende doelgroepen reageren op aangepaste overwegmarkeringen. Hierdoor kan op een veilige manier inzicht worden verkregen op het effect van een ontwerp. Movares past deze techniek toe in meerdere werkprocessen, onder andere voor de plaatsing van seinen.
Op de stand zijn ook twee hololensbrillen aanwezig. Met deze mixed reality brillen wordt een virtueel 3D-model geprojecteerd in de fysieke omgeving. Hierdoor is het mogelijk om in de stand van Movares een virtuele maquette van de Botlekbrug te bekijken met verkeer- en crowd simulatie. Ook kan op een interactieve manier inzicht worden verkregen in de positie van camera’s op en rondom de spoorbrug. Zowel virtual reality als mixed reality bieden nieuwe mogelijkheden voor het visualiseren van ontwerpen en simulaties die processen efficiënter maken en ontwerpen veiliger. De stand van Movares geeft een inkijkje in de manier hoe deze technieken nu al worden ingezet in de vele projecten waar Movares bij betrokken is.

Workshop Transportplanning van de toekomst
Onderwerp van de workshop van Movares is Transportplanning van de toekomst. De aanwezigen worden bijgepraat over dit onderwerp. In een veranderende samenleving wil iedereen graag weten hoe bereikbaar hij/zij is. Hoe kan de aanleg van nieuwe infrastructuur of verandering van de dienstuitvoering op de huidige verbindingen de bereikbaarheid optimaliseren? Om dit in steden, specifieke locaties binnen gemeentegrenzen of voor ontwikkellocaties in beeld te brengen ontwikkelde Movares de Verbindingswijzer. Deze nieuwe bereikbaarheidstool toont snel hoe goed de multimodale bereikbaarheid is van elke willekeurige plek in Nederland (inclusief het aantal inwoners of arbeidsplaatsen dat wordt bereikt). In de tool zijn alle OV-verbindingen van Nederland opgenomen en willekeurig welke wijziging kan hierin worden aangebracht. Ook scenariovergelijkingen zijn mogelijk.
Dinsdag 28 maart 11:15 – 11:45  Workshop Room 1

Workshop Noise barriers, opportunities to make them more sustainable
Diederik Verheul van Movares en opdrachtgever Gerald Olde Monnikhof (ProRail) geven een workshop over ‘Noise barriers, opportunities to make them more sustainable’. In de workshop gaan zij in op de mogelijkheden voor opwekken energie, inpassing, biodiversiteit en lagere CO2- footprint.
Dinsdag 28 maart 14:45 – 15:15  Workshop Room 1

Nominatie Young Innovation award
In de categorie Young Innovation award is Movares genomineerd met de innovatie Crowd simulation: A decision-making tool for simulating peak crowd flows and evacuationsMarijn van der ZwanDe pitches van de mogelijke winnaars van deze Innovatie-award vinden op dinsdag 28 maart om 15.00 uur plaats. De winnaars worden ’s avonds bij het RailTech Awards diner bekend gemaakt. Stem ook op de crowd simulator! http://www.railtech.com/vote/

Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Lees meer op de website van de organisatie

Gratis aanmelden als bezoeker kan via deze link.