Rail-Tech Europe 2015

Van 17 t/m 19 maart 2015 staat Movares op Rail-Tech Europe 2015, de tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor railtechnologie. Veiligheid voor alles. Dat is zeker in de spoorse wereld van wezenlijk belang. Een ongeval met een trein of metro kan immers grote gevolgen hebben, zeker in binnenstedelijke omgevingen. Movares wil met diverse innovaties een bijdrage leveren aan veilige railinfrastructuur en veilig gebruik daarvan. Recente innovaties zijn het Motion Platform en Hortus. Virtuele simulaties geven veel inzicht en zijn goedkoper dan de traditionele simulatiemodellen. Bovendien kan al het denkbare materieel worden getest. Dit levert veel bruikbare gegevens op die de (spoor)veiligheid op een hoger niveau brengen. Op Rail-Tech Europe kunt u kennis maken met bovenstaande innovaties.


Conferentieprogramma
Movares is met twee sprekers aanwezig op het conferentieprogramma. Op woensdag 18 maart 2015 tijdens ‘ERTMS: Asset Management and Maintenance’ vertelt Ronald Bresser een en ander over ‘Project-specific maintenance: the way forward?’.
Op donderdag 19 maart 2015 gaat Marcel Grob tijdens het onderdeel ‘Spoorveiligheid en naleving van regelgeving’ in op ‘Een snellere introductie van nieuwe systemen dankzij CSM REA?’. Aan de orde komen:

• Hoe en in welk type projecten kan CSM REA worden toegepast?
• Wat zijn de voor- en nadelen van CSM REA bij de introductie van nieuwe of aangepaste systemen?
• Leidt CSM REA tot een hoger veiligheidsniveau?Workshop: Het veiligheidsbewustzijn van uw organisatie, hoe verbetert u dat?
Datum: 17 maart 14:00  Spreker:  Oscar Terheijden, Movares
Hoe bewust zijn medewerkers binnen uw organisatie bezig met veiligheid? Wat kan uw organisatie nog veiliger maken en welke bepalende factoren dragen bij aan een duurzame gedragsverbetering? Movares ontwikkelde het Veiligheidsbewustzijnonderzoek, dat bestaat uit een wetenschappelijk onderbouwde gedragsmeting en praktische interventies. Wilt u weten hoe u uw positie op de Veiligheidsladder kunt verbeteren? Kom dan naar deze workshop op de Rail-Tech. We delen onze ervaringen met plezier en horen ook graag die van u! Meld je hier aan.


Rail-Tech 2015 Innovation Award

De organisatie van Rail-Tech 2015 heeft de tien genomineerde spoorbedrijven voor de Innovation Award bekendgemaakt. Een deskundige jury, onder voorzitterschap van professor Rolf Dollevoet van de TU Delft beoordeelt de inzendingen. Movares is genomineerd met de Virtuele treinsimulator. Stem nu op onze nominatie.

Movares ontwikkelt een virtuele treinsimulator die machinisten traint in een virtuele omgeving. De virtuele omgeving is aangepast aan de huidige situatie op het spoor, waardoor de machinisten een goed beeld krijgen van de werkelijkheid. is up to date, waardoor het een goed beeld geeft van de werkelijke situatie op het spoor. De machinisten kunnen bekend worden met technische innovaties in de trein zoals snelheidsadvies, ERTMS en het ORBIT waarschuwingssysteem. Bekijk hier het video-interview met Jan Beumer, manager visual bij Movares, over de treinsimulator.


Meer informatie Movares-deelname: Mireille Ros. Voor aanmelding zie Rail-Tech-website.

Zie ook: Rail-Tech Europe

>Meld u hier aan<