CROW publiceerde onlangs een nieuwe kennismodule rond wegontwerp openbaar vervoer. Deze nieuwe online kennismodule bestaat uit een geheel herziene en geactualiseerde samenvoeging van twee eerdere CROW Kennismodules Openbaar Vervoer en Ov-haltes en overstappunten. Movares stelde de opzet en de teksten op van deze nieuwe kennismodule.

CROW bood tot februari 2020 meerdere kennismodules op het gebied van openbaar vervoer aan. Twee daarvan, Openbaar Vervoer en OV-haltes en overstappunten, zijn door Movares opnieuw onder de loep genomen. De inhoud van de oude modules hebben we beoordeeld op actualiteit, juistheid en dubbelingen. Ook testte Movares de nieuwe modules in een testgroep. Na alle voorbereidende werkzaamheden schreven we de gehele nieuwe module.

De voordelen van de nieuwe kennismodule zijn:

  • Inhoud is geactualiseerd en ontdubbeld.
  • De indeling is naar doelgroep en werkproces: van beleid naar voorlopig / schetsontwerp (bestekfase), naar definitief / detailontwerp.
  • De inhoud is ingedeeld naar soort openbaar vervoer: HOV, verbindend/ontsluitend net, rijdend/stilstaand.
  • De verbeterde gebruiksvriendelijkheid en vindbaarheid. Je zoekt en vindt eenvoudig alle CROW-kennis over wegontwerp voor een optimale en veilige doorstroming van het ov (bus en tram), waarbij een belangrijk onderwerp als toegankelijkheid integraal is verwerkt in de dimensionering van haltes.

Ook benieuwd welke kennis in de Online Kennismodule Openbaar Vervoer te vinden is? Ga dan naar https://crow.nl/online-kennis-tools/kennismodule-openbaar-vervoer

 

 

(Afbeelding: CROW)