POM op locatie in hartje Utrecht

Op 24 april organiseert het Platform Omgevingsmanagement (POM) samen met Movares en de Project Organisatie Stationsgebied (POS) de derde POM op locatie.

Op deze middag staan we stil bij het gebruik van middelen (visuals, simulaties) binnen de context van een grootschalige en langdurige binnenstedelijke ontwikkeling. We bezoeken het grootste binnenstedelijke bouwproject van Nederland waar dagelijks 250.000 reizigers komen en tal van bouwputten aanwezig zijn, waar voortdurend verkeersroutes worden aangepast en waar bewoners en gebruikers meerdere jaren worden geconfronteerd met deze ingrepen.

Op deze middag nemen we de deelnemers eerst mee het gebied in. Tijdens dit bezoek aan het stationsgebied wordt een toelichting gegeven door medewerkers van de POS waarin ervaringen op het gebied van omgevingsmanagement worden gedeeld. Tijdens het tweede deel van de middag worden in het auditorium van Movares de ideeën en ervaringen die tijdens het bezoek aan het stationsgebied zijn opgedaan gedeeld. Vervolgens zullen we de afgelegde route nogmaals afleggen maar dan in een virtuele wereld door middel van een animatie die toont hoe de transformatie van het stationsgebied zal zijn. Tenslotte zullen we stilstaan bij een casus. Namelijk de start van de Tour de France; ‘Le grand départ’ in het stationsgebied van Utrecht. We bespreken vragen als: hoe bereid je een dergelijk omvangrijk project voor in een omgeving waar al zeer ingrijpende veranderingen plaats vinden?

Informatie en aanmelden
POM op locatie in Utrecht vindt plaats op donderdag 24 april 2014.
Meer informatie en aanmelden via de site van POM.
Er ruimte voor maximaal veertig deelnemers. Meld je daarom tijdig aan.