Iedereen kent de McDonald’s: de klant staat op één, de keten is wereldwijd herkenbaar en voor iedereen is duidelijk wat je er kunt verwachten. Er zijn diverse locaties verspreid in het land, ze zijn meestal zeer goed bereikbaar met de auto en iedere vestiging heeft dezelfde (basis)voorzieningen. Wat kan de Achterhoek leren van deze strategie als het gaat om duurzame mobiliteit?

McDonald’s stelt de klant centraal. Niet alleen door aan te sluiten op de vraag van de klant, maar ook door herkenbaar, betrouwbaar, klantgericht en beschikbaar te zijn. Deze elementen kunnen ook goed toegepast worden op duurzame mobiliteit. Synthia Wierenga (Movares), Maarten van Setten (Moventem) en Marco Duijnisveld (Movares) schreven een artikel over dit onderwerp als bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) op 25 en 26 november 2021.

In het artikel worden de volgende drie stellingen behandeld:

  • Datagedreven werken is een vereiste, maar willen we echt alles weten?
  • Willen we gewenst gedrag stimuleren of voorzien in de mobiliteitsbehoefte?
  • Is duurzame mobiliteit haalbaar zonder een integrale aanpak?

De paper is hier te lezen: ‘Wat kan de Achterhoek leren van McDonalds?’

Het doel van het paper is het starten van een discussie over hoe de reiziger centraal kan staan bij het realiseren van duurzame mobiliteit in landelijk gebied zoals de Achterhoek. Vindt u dit belangrijk en wilt u actief meedenken? Neem dan even contact op met Synthia Wierenga (synthia.wierenga@movares.nl) of Marco Duijnisveld (marco.duijnisveld@movares.nl).