Opening liften Mandelabrug Zoetermeer

Terwijl reizigers dagelijks zo’n 6.000 keer de Mandelabrug passeerden, hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om de brug nog beter toegankelijk te maken. Er kwamen nieuwe roltrappen aan beide zijden van de brug, met in het midden ruime glazen liften. Met deze liften is de brug nóg makkelijker bereikbaar voor mindervaliden of mensen met een fiets, kinderwagen of buggy. De roltrappen kwamen er in januari al en nu zijn ook de nieuwe liften klaar voor gebruik.

Wethouder Marc Rosier (Verkeer) wil graag samen met u stilstaan bij het resultaat van deze belangrijke vernieuwing. Samen met de directeuren van Movares (directievoerder), Hegeman (aannemer liften) en ThyssenKrupp (aannemer roltrappen) zal hij op feestelijke wijze een openingshandeling verrichten. U bent van harte welkom om dit moment bij te wonen op donderdag 6 april 2017 om 15.00 uur bij de Mandelabrug, Kinderen van Versteegplein (begane grond, zijde Driemanspolder).

Hiermee zet Zoetermeer een belangrijke stap naar een aantrekkelijke entree van de stad. Niet alleen zijn nu het openbaar vervoer van NS en RandstadRail beter bereikbaar, ook is het makkelijker om te wandelen of te fietsen tussen de wijken Rokkeveen en Driemanspolder en het centrum van de stad.

Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is dé entree van de stad. Via dit knooppunt van bedrijvigheid passeren dagelijks ruim 200.000 auto’s onze stad. Ondernemers en inwoners willen samen met de gemeente de kansen van dit gebied benutten. Zij werken samen aan vernieuwingen en creatieve projecten onder de naam StadsRevolutie.

Graag tot ziens op 6 april!