Onderhoudsplan Groot Handelsgebouw

Van huisbaas naar opdrachtgever

Movares verzorgt strategisch onderhoudsplan Groot Handelsgebouw

Movares huurt kantoorruimte binnen het Groot Handelsgebouw in het centrum van Rotterdam, gelegen naast het Centraal Station. Hier bevindt zich ons regiokantoor Zuidwest. Dit rijksmonument verrees begin jaren 50 als een van de eerste gebouwen in Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog, op de plaats van de oude Diergaarde Blijdorp. Het betonnen gebouw was vernieuwend voor die tijd: het zeer groot opgezette gebouw bood niet alleen plaats aan vele bedrijven, maar bevatte ook een rijstraat door het pand om producten per auto door het hele gebouw te kunnen vervoeren.

Tijdens een gesprek met de directeur van het Groot Handelsgebouw kwam een aantal offertevragen in beeld. Een aantal weken later viel de eerste opdracht op de mat voor het geven van een ‘second opinion’ op het reeds in gang gezette betonherstel van buitengevel en de uitvoeringsbegeleiding van deze reparaties. Vervolgopdrachten voor het opstellen van een strategische onderhoudsplan en het beoordelen van de schade aan de rijstraat zijn reeds ontvangen.

Deze opdracht past erg goed binnen de visie van Movares; werken aan gebouwen waar veel mensen komen, liefst in exploitatie zijnde en liggend in een stationsomgeving. De persoonlijke aandacht vanuit een ‘klein’ kantoor levert een relatie op, op basis waarvan Movares mag werken aan het (beton)herstel en -behoud van het Groot Handelsgebouw. Het gebouw is een icoon binnen de stad Rotterdam, op steenworp afstand van onze eigen werkplek. Wiljan de Moor levert specifieke kennis op het gebied van betontechnologie. Angelo Hak verzorgt het toezicht op de herstelwerkzaamheden aan de beton-gevel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Suzanne de Graaf (tel. +31653428525).