Ode aan de Fiets

TivoliVredenburg en Movares organiseren programmareeks over ruimtelijke vraagstukken

 Utrecht is de op één-na beste fietsstad ter wereld. Onze fietsenstalling haalde de internationale pers, net zoals de groene golf – speciaal voor fietsers. Een fietswalhalla dus, de Domstad? Dat is de vraag.

Op 25 april gaan diverse fietsexperts, waaronder oud-wethouder Lot van Hooijdonk en ‘fietsprofessor’ Marco te Brömmelstroet in op de groeiende rol van de fiets in Utrecht- en daarbuiten. Dit programma is het eerste in een reeks programma’s over ruimtelijke vraagstukken die TivoliVredenburg maakt in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Movares. De partners willen met deze programma’s een bijdrage leveren aan het publieke debat rondom ruimtelijke ordening, mobiliteit en energie.

‘Ode aan de fiets?’ opent discussie over de toekomst van fietsen in Utrecht

De stad Utrecht groeit. Dat betekent dat niet alleen het aantal inwoners, maar ook het aantal fietsers fiks groeit. Wie weleens door de stad fietst, is de drukte ongetwijfeld opgevallen. Een panel, dat naast Van Hooijdonk en Te Brömmelstroet bestaat uit Edward Douma van de Dutch Cycling Embassy en fietsadviseur Simone Jorink van Movares inventariseert de huidige knelpunten en de maatregelen die nodig zijn om Utrecht juist in de toekomst ‘fietsbaar’ te houden. Welke ingrepen in de publieke ruimte zijn er nodig en zullen de fietsers wellicht zelf ook offers moeten brengen? Voor inspiratie kijken we zowel naar binnen- als buitenland.

Kaarten voor het programma zijn te koop via de website van TivoliVredenburg