Movares gaat Dura Vermeer ondersteunen bij een project voor de Provincie Utrecht: de bouw van de definitieve tramhalte City Nieuwegein. De halte wordt onderdeel van een nieuw, modern en duurzaam knooppunt voor tram en bus, met nieuwe woningen en goede loop- en fietsroutes. Wij maken het definitief ontwerp en het uitvoeringsontwerp van de nieuwe halte.

De gemeente wil City Nieuwegein levendiger, duurzamer, groener en gezonder maken. Hiervoor moet een deel van de trambaan worden verlegd. Verschillende onderdelen van het tramsysteem worden verbeterd en vernieuwd zodat het beter aansluit bij de omgeving.

Ook is de halte straks geschikt voor de nieuwe, langere CAF-trams en is goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Met een capaciteit van bijna 500 reizigers per rit bieden de nieuwe trams veel groeimogelijkheden voor het openbaar vervoer vanaf en naar City Nieuwegein.

Sterke combi

Samen met Dura Vermeer vormen we een sterke combi in dit project. We vullen elkaar aan in kennis, expertise en ervaring en hebben dezelfde uitgangspunten. We gaan met elkaar – klant, stakeholders, aannemer, advies- en ingenieursbureau – voor succes met een hoge kwaliteit.

De uitvoerende werkzaamheden starten begin 2022. De voorbereidingen starten al dit jaar. Samen gaan we voor een succesvol proces en een mooi eindresultaat.