Nieuwe aanbestedingswet

Zijn klanten klaar voor de invoering van de nieuwe aanbestedingswet?

De nieuwe Aanbestedingswet is in werking getreden. Deze nieuwe wet heeft belangrijke gevolgen voor organisaties. Dik van Manen, Joost van Leeuwen en Sybren Graafsma van de adviesgroep Aanbesteden en Contracteren. Movares gaven van 25 t/m 28 maart 2013 workshops in onze regiokantoren waarin alle wijzigingen werden behandeld die voor onze klanten van belang zijn.

Net als de workshops in Amsterdam, Eindhoven en Arnhem werd ook de workshop in Rotterdam op 26 maart 2013 drukbezocht. Deelnemers uit provincie en gemeenten krijgen immers te maken met een aantal wijzigingen, zoals het verbod tot het samenvoegen van opdrachten, de verplichte ‘EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving)’, de proportionele geschiktheideisen en de geschiktheideisen.

adevriesgemeentedenhaagDhr. Ing. A. de Vries, projectmanager civiele projecten bij gemeente Den Haag: “Een leerzame workshop en fijn alles op een rij te horen. Voor onze organisatie betekent de wet nog meer met open vizier, transparanter en explicieter te werken. Aannemers, maar ook grote overheidsinstanties worden gedwongen van te voren na te denken en dat kost capaciteit. Binnen grote organisaties elkaar steunen en vooruit kijken. Niet vasthouden aan oude.

 

dikvanmanenHet onderdeel over de Aanbestedingswet en de wijzigingen werd gegeven door Dik van Manen. Hij had het onder ander over de ARW 2012 (Aanbestedingsreglement Werken) en de Gids Proportionaliteit: “Nog meer dan voorheen geldt daarbij bezint eer ge begint. Vooraf moeten aanbesteders goed nadenken over een aantal keuzes die ze moeten maken omdat marktpartijen lopende een aanbesteding of achteraf om een motivering van die keuzes kunnen vragen. Movares ondersteunt opdrachtgevers bij deze keuzes”.

 

Neem contact met ons op voor een advies betreffende het nieuwe aanbesteden.

Dik van Manen:                    06 – 5162 4462          Dik.van.Manen@Movares.nl
Joost van Leeuwen:            06 – 5113 0860         Joost.van.Leeuwen@Movares.nl
Annerieke van der Linde:   06 – 2354 6857         Annerieke.vd.linde@movares.nl
Ron Brouwer:                        06 – 5350 2696         Ron.Brouwer@Movares.nl

Zie ook:
– Website Aanbesteden en contracteren http://movares.nl/werkveld/aanbesteden-contracteren/
– het agendabericht op movares.nl betreffende de workshops http://movares.nl/agenda/nieuwe-aanbestedingswet-workshops/