Nieuw samenwerkingsverband voor ‘inclusieve’ arbeidsmarkt

Gemeente Utrecht en verschillende werkgevers, waaronder Movares, lanceerden op de Dag van de Arbeid een initiatief om hoogopgeleide werkzoekenden met een lichamelijk of psychische beperking aan een baan te helpen. Via de website utrecht.onbeperktaandeslag.nl kunnen de werkzoekenden aangeven wat voor baan ze zoeken. De werkgevers kunnen via het platform vacatures plaatsen voor de doelgroep.

In de regio Utecht heeft medio 2013 een aantal werkgevers de handen ineen geslagen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen op werk te bieden. Minimaal 16 bedrijven zullen op termijn gaan deelnemen aan ‘Inclusief Ondernemen’, een werkgeversinitiatief in het kader van de participatiewet. Doelstelling van de participatiewet is om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Movares vindt het de normaalste zaak om, los van de participatiewet, deze mensen kansen te bieden. Wij zijn dan ook al langer bezig met het bemiddelen van werkzoekenden met een arbeidsbeperking door middel van zogeheten Social Return. Op 1 september begint op de Helpdesk ICT van Movares de eerste Wajonger.

Donderdag 1 mei is utrecht.onbeperktaandeslag.nl officieel gelanceerd. Naast de initiatiefnemers Rabobank Nederland, gemeente Utrecht en De Normaalste Zaak hebben inmiddels ook Achmea, Altrecht, Conclusion, Movares, NS en Nutricia Research zich bij dit platform aangesloten. De verwachting is dat de komende maanden meer bedrijven zullen volgen. Het initiatief wordt vanuit de werkzoekenden ondersteund door de belangenorganisaties Ieder(in) en TOOON. Daarnaast zijn Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht aangesloten. Hierdoor worden ook studenten met een beperking gestimuleerd om zich aan te melden op het platform.

Meer informatie:
Neem contact op met Silvana Boos, recruiter 06-12749440 of stuur een mail.
De officiële aankondiging is te vinden op de website van RTV Utrecht.

onbeperktaandeslag