Nieuw dynamisch verkeersmanagementsysteem

Movares heeft een grote bijdrage geleverd aan een systeem om de verkeersoverlast in Brabant tijdens topdrukte zoveel mogelijk te beperken. Het systeem wordt tijdens paardensportevenement ‘Indoor Brabant’ voor het eerst gebruikt in Den Bosch. Bij de Efteling is een dergelijk systeem al ingevoerd. De komende maanden wordt de inzet verder getest en uitgebreid.

Indoor Brabant

Tijdens het paardensportevenement Indoor Brabant wordt voor het eerst gebruikgemaakt van een nieuw, slim systeem om de verkeersoverlast zoveel mogelijk te beperken. Bezoekers van het evenement worden onder meer met speciale verkeerslichten en informatiepanelen via de snelste route naar de Brabanthallen in Den Bosch geleid. De verkeersmaatregelen kunnen actueel en plaatselijk worden ingezet. Hierdoor kan er sneller dan voorheen worden ingespeeld op grote drukte op de wegen. Movares heeft de afgelopen anderhalf jaar gewerkt aan de selectie en implementatie van deze dynamische verkeersmaatregelen.

Efteling

Ook bij de Efteling is een dynamisch verkeersmanagementsysteem geïmplementeerd en tijdens het paasweekend voor het eerst getest. Het zal worden ingezet bij topdrukte in het Brabantse attractiepark. De verkeersdrukte wordt in de gaten gehouden met camera’s en detectielussen in de weg. De regionale verkeerscentrale kan vervolgens de verschillende maatregelen langs de wegen inschakelen.

Het nieuwe systeem is het resultaat van intensieve samenwerking tussen gemeenten, provincie, Rijkswaterstaat, de Brabanthallen en De Efteling onder regie van Movares en partner DHV. De komende maanden wordt de inzet van het systeem verder getest en uitgebreid.

Meer informatie bij Marc Stanescu