Nationale Tunnel Conferentie succesvol

Op de Nationale Tunnel Conferentie, die donderdag 22 mei 2014 plaatsvond, stonden ervaringen met de Tunnelwet centraal. Movares was goed vertegenwoordigd, o.a. met Movares-directeur Jacco Buisman als keynote spreker en tunnelexpert Predrag Jovanovic bij de begeleiding van twee rondetafelssessies. Op de stand trokken vooral de hoogstaande simulaties van Jan Beumer veel kijkers. De conferentie trok een breed publiek, waaronder aannemers, vertegenwoordigers van de provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat en de brandweer.

Gedurende de conferentie stond de Tunnelwet, die per 1 juli 2013 van kracht is gegaan, centraal. Keynote spreker Jacco Buisman zette de visie van Movares op tunnels neer. Zijn presentatie werd goed ontvangen. Over zijn conclusie “we hebben veel bereikt, maar er is nog genoeg te doen” werd nog volop nagepraat.

Rondetafelsessie
Tunnelexpert Predrag Jovanovic van Movares begeleidde samen met adviseur Robert Jan Aartsen een rondetafelsessie met het thema ‘Het nieuwe model voor toekomstige boortunnels’. Voor deze sessie was grote belangstelling. Het gemêleerde gezelschap was enthousiast, er werden kritische vragen gesteld en er werd op een diepgaand niveau van gedachten gewisseld. De conclusie was dat unificeren van de ´2×2 rijstroken boortunnels´ de verwachte toekomst is.

Interview nieuwe Tunnelwet
Wilt u meer informatie over de nieuwe Tunnelwet? Lees dan hier een interview met Jacco Buisman, directielid van Movares, en Melle Holthuis, tunnelspecialist bij Movares. Hierin wordt de wet besproken. Het interview is in april 2014 gepubliceerd in OTAR Magazine.