Nationale Tunnel Conferentie 2014

tunnelconferentie728x90

De nieuwe Tunnelwet is het onderwerp van de Nationale Tunnel Conferentie die plaatsvindt op donderdag 22 mei 2014. De conferentie wordt georganiseerd door het  Nederlands Instituut voor de Bouw (NIB) en zal plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. Movares-directeur Jacco Buisman gaat als keynote speaker in op de nieuwe Tunnelwet. Tunnelexpert Predrag Jovanovic bespreekt aan de hand van de Rotterdamsebaan in Den Haag de ervaringen van Movares met de bouw van deze tunnel.

Gedurende de conferentie staat de omvangrijke en complexe Tunnelwet, die per 1 juli 2013 van kracht is gegaan, centraal. Deze eist een aantal veranderingen op het gebied van tunnelbouw. In een praktijkgericht programma wordt door experts, waaronder directielid van Movares Jacco Buisman, gesproken over relevante wet- en regelgeving en veiligheidseisen waar rijkstunnels aan dienen te voldoen. Aan de hand van praktijkcases delen zij daarnaast hun visie en expertise omtrent het in de praktijk brengen van de Tunnelwet.

In de middag is het mogelijk om als bezoeker deel te nemen aan een tweetal ‘ronde tafel sessies’ met onderwerpen als: asset management bij tunnelprojecten, brandveiligheid in metrostations en het testen van complexe infrastructuur. Na een korte presentatie over het onderwerp kunt u met al uw vragen terecht bij een expert en kunt u ideeën en ervaringen uitwisselen met uw tafelgenoten. Tunnelexpert  Predrag Jovanovic is namens Movares aanwezig om een sessie te begeleiden met als thema: ‘Het nieuwe model voor toekomstige boortunnels’.

Masterclasses
In navolging op het congres is het voor geïnteresseerden mogelijk om op vrijdag 23 mei deel te nemen aan een verdiepende masterclass. Er worden in totaal twee masterclasses aangeboden met de onderwerpen: ‘Beheer en Onderhoud van Tunnels’ en ‘Integraal Tunnelontwerp’.

Meer informatie
Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in de nieuwe Tunnelwet dan kunt u hier een interview vinden met Jacco Buisman, directielid van Movares, en Melle Holthuis, tunnelspecialist bij Movares. Hierin wordt de wet besproken. Het interview is in april 2014 gepubliceerd in OTAR Magazine.

Meer informatie over de Nationale Tunnel Conferentie 2014 zelf vindt u hier.
Voor meer informatie over de werkzaamheden van Movares op het gebied van tunnels klikt u hier.