Nationale CO2-databases verenigd

Nationale CO2-databases verenigd

Sinds dinsdag 8 oktober zijn de nationale CO2-databases verenigd in één duurzaamheidsindex. De website co2reductieindebouw.nl is overgedragen aan Duurzame Leverancier en opgegaan in de nieuwe website duurzameleverancier.nl. Hiermee zijn de krachten gebundeld en is de CO2-rekenmodule voor een veel bredere doelgroep opengesteld. Er is nu één gezamenlijke database waarin de CO2-footprints van maar liefst 3.111 bedrijven zijn verenigd.

Over Duurzame Leverancier

Duurzame Leverancier staat voor een duurzame bedrijfsvoering. Het biedt een platform voor organisaties die investeren in duurzaamheid en een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering waarbij milieuverantwoord wordt gehandeld en innovatieve methoden worden ontwikkeld, om milieubelasting te verminderen. Duurzaam inkopen én voldoen aan duurzame eisen van opdrachtgevers hoort daar ook bij.

Het initiatief Duurzame Leverancier ondersteunt leveranciers om duurzaamheid concreet te maken. Hoe realiseer je een duurzame bedrijfsvoering? En hoe maak je dit aantoonbaar? Via de site duurzameleverancier.nl kunnen leveranciers laten zien wat ze al doen.

CO2-footprint

De tool CO2-footprint maakt de eigen CO2-emissie snel inzichtelijk. Via de vragen en tips in de duurzaamheidsscan, wordt duidelijk hoe duurzaam een organisatie bezig is én welke kansen er nog liggen. Alle deelnemers kunnen hun footprint en duurzame inspanningen vervolgens toevoegen aan de duurzaamheidsindex.

Voor meer informatie: www.duurzameleverancier.nl

 

Duurzame leverancier is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Movares, Strukton, Grontmij en Oranjewoud, ondersteund door de provincie Utrecht.

De voormalige website co2reductieindebouw.nl was tot stand gekomen in samenwerking met Bouwend Nederland, Heijmans, Strukton en Ballast Nedam.