Nationaal verkeerskundecongres 2016

Het Nationaal verkeerskundecongres 2016 (NVC 2016) is dé jaarlijkse kennis- en ontmoetingsplek voor verkeers- en mobiliteitsprofessionals. Dit jaar brengt de organisatie in samenwerking met provincie Overijssel en gemeente Zwolle 2 dagen kennis(sen) bij elkaar.

Het thema van dit jaar is ‘Verrassende Ontmoetingen’. Dit is de eerste stap op weg naar verbinding en samenwerking. Want mobiliteitsvraagstukken van nu en de toekomst vragen om samenwerking met andere disciplines, om integrale visies en projecten, om een open mind. Of het nu gaat om fietsbeleid, de komst van zelfrijdende voertuigen, inzicht in data, de positie van voetgangers, ontwikkelingen in ov en stedelijke bereikbaarheid, vervangingsvraag van de infrastructuur of bewonersparticipatie: samenwerken is de essentieel!

Movares presenteert samen met collega’s van NS een paper presenteren over het thema ‘Steden snel verbonden in één Daily Urban System’. Na het congres is dit paper als pdf beschikbaar.


Genomineerd voor Beste paper: Steden snel verbonden in één Daily Urban System

Een groot deel van het programma bestaat uit presentaties van papers die zijn ingezonden door verkeers- en mobiliteitsprofessionals. De beleidingscommissie van het congres heeft deze inzendingen beoordeeld. Drie papers sprongen bovenuit. Deze komen in aanmerking voor de prijs ‘Beste Paper 2016’. De winnaar wordt op de congresdag van 3 november bekend gemaakt. Eén van de drie genomineerde is Movares:

Steden snel verbonden in één Daily Urban System | Movares, Niels Herber (NS). Kennisronde 1 | 11.00 – 12.00 | Sessie 1a