Om het spoor veilig te houden en toekomstbestendig te maken is er veel onderhoud aan het spoor nodig. Nieuwe beveiligingssystemen, optimaliseren van sporen en wissels en het vervangen van relaishuizen zijn slechts een greep uit de diverse werkzaamheden. Movares heeft het complete ontwerp gemaakt voor vier projecten die deze week in dienst gaan. Een grote opgave die we met veel plezier mogen uitvoeren!

Diverse werkzaamheden

We voeren werk uit aan zowel traditionele relaisbeveiliging (en bouwen zelfs een nieuwe relaisinstallatie), maar voeren ook een wijziging door in de EBS+ installatie en bouwen een nieuwe PLC interlocking. De volgende projecten gaan deze week in dienst:

  • Voor Van Gelder Rail verzorgen we vervanging van alle relaiskasten en het complete kabeltracé op het spoor tussen Deventer en Zutphen (TBV Zutphen-Deventer)
  • Voor 4 Infra verzorgen we een functiewijziging in Deventer, inclusief EBS aanpassing.
  • Voor PHS Sloterdijk worden er een nieuw relaishuis en vier nieuwe wissels in gebruik genomen, in opdracht van Strukton.
  • Voor PHS Eindhoven werken we aan stap 80, de laatste indienststellingsstap in opdracht van ProRail.

Wil je meer lezen over onze projecten? Lees dan ook het artikel over het Relaishuis Sloterdijk en de samenwerking met Strukton in ons magazine: https://magazine.movares.nl/movares-magazine-editie-2-2022/relaishuis-sloterdijk