Movares introduceert remote sensoring bij bruggen op de Infratech2019

 We moeten toe naar andere, effectievere wijzen van inspectie en assetmanagement. Remote sensoring, artificial intelligence en opnames met drones vormen daarbij een belangrijk onderdeel. Dit betogen Jacques Montijn en Pieter Boon van Movares dinsdag 15 januari om 13.30 uur tijdens een presentatie op de Infratech (Hal 6, stand NLingenieurs).

Voor een ‘asset’ als een kunstwerk is het van essentieel belang om te weten wat de conditie is. Maar als je gaat meten moet je goed weten wat je wilt meten. Omdat kunstwerken vanwege afmetingen of ligging vaak moeilijk toegankelijk zijn, is (remote) sensoring in opmars. De mogelijkheden zijn qua techniek bijna eindeloos, maar waarom zou je investeren in zo’n monitoringssysteem? Movares laat aan de hand van concrete voorbeelden zien welke factoren daarbij een rol spelen, hoe de keten van het meten tot en met analyse uitmondend in een deskundig advies tot stand komt en wat de mogelijkheden en valkuilen zijn.

Aanvulling op lokale monitoring is het gebruik van drones bij moeilijk toegankelijke kunstwerken. Met een doordacht vliegplan kun je waardevolle informatie verzamelen, die ook nog reproduceerbaar is. Essentieel is dat de informatie uit de monitoring op een eenvoudige en snelle manier kan worden ontsloten en benaderd en up-to-date worden gehouden. Movares noemt dat Assetmanagement 3.0! Uiteindelijk doel is onderbouwen van besluiten en betere verdeling van budgetten.

Movares houdt een aantal presentaties tijdens de InfraTech:

Di.13.30 – 14.15 u: Remote sensoring bij bruggen door Jacques Montijn en Pieter Boon

Wo.11.45 – 12.30 u: Effectief sturen op innovatie en duurzaamheid door Carla Vosmaer

Do.13.30 – 14.15 u:  De vispassage door Camiel Dijkers

Do.15.00 – 15.45 u:  Smart Mobility door Marco van Duijnisveld

 Alle presentaties vinden plaats in de stand van NLingenieurs, hal 6.