Movares duurzaam gehuisvest

Ontwerpcertificaat BREEAM Very Good voor nieuwe huisvesting Movares

Utrecht, 5 december 2013

Per 1 januari zijn alle afdelingen van Movares in Utrecht gehuisvest in een duurzaam, licht en energiezuinig kantoor aan het Daalse Plein. Het verouderde kantoor de Daalse Kwint is grondig gerenoveerd. Movares is trots op het eindresultaat: het nieuwe kantoor verbruikt aanzienlijk minder energie en heeft energielabel A in plaats van F. De uiteenlopende ‘duurzaamheidsmaatregelen’ zijn beloond met het BREEAM ontwerpcertificaat Very Good.

Conform de BREEAM-eisen heeft het pand nieuwe kozijnen, HR++-glas, nieuwe efficiëntere installaties voor koelen en verwarmen, dakisolatie en een deels groen dak. De verlichting is vervangen door een systeem dat reageert op aanwezigheid van mensen en de hoeveelheid daglicht. Ook voor de specifieke wens om flexibel te gaan werken zijn maatregelen genomen. Zo is het mogelijk plaatselijk de temperatuur te bepalen en zorgen geluiddempende materialen voor een  rustige werksfeer.

Movares huurde twee panden in het centrum van Utrecht, waarvan één van Deka Immobilien Investment GmbH. ‘In 2015 zouden beide overeenkomsten aflopen,’ vertelt Carla Molenaar, adviseur Business Strategie bij Movares. ‘De locatie aan het Daalse Plein was prima, maar het gebouw sterk verouderd en de technische installaties gingen richting einde levensduur. Vertrek je dan als bedrijf naar een nieuwe locatie of renoveer je het verouderde pand? Movares koos voor het laatste. We zijn ruim voor 2015 samen om de tafel gaan zitten om de mogelijkheden te bespreken. De duurzame ambities van Deka  Immobilien en Movares bleken goed op elkaar aan te sluiten.’

Vandaag kreeg Movares de sleutel van het laatste gerenoveerde deel van de Daalse Kwint. Alle medewerkers van Movares in Utrecht zijn per 1 januari gevestigd op onderstaand adres:

Daalseplein 100
3511 SX Utrecht

Postadres:
Postbus 2855
3500 GW Utrecht

Telefoon +31302655555
E-mail: info@movares.nl

 

Zie ook het artikel uit Facility Management Magazine van november 2013