Mijlpaal voor nieuwe fietsparkeergarage Mahlerplein

StudioSK/Movares en aannemer BAM werken in opdracht van de gemeente Amsterdam aan de ondergrondse fietsparkeergarage Mahlerpein in het hartje van de Zuidas. Deze parkeergarage biedt plek aan 3.000 fietsen en krijgt een rollende hellingbaan (tapis roulant) aan de zuidzijde en een trap aan de noordzijde. In november werd een mijlpaal bereikt: het hele dak van de nieuwe fietsparkeergarage is gestort.

Het ontwerp van de garage is helder en overzichtelijk met een ruimtelijke beleving, ruimte voor vlotte doorstroming en inval van daglicht. Hierdoor is de garage gebruiksvriendelijk, comfortabel en sociaal veilig.

Stalling in zomer 2016 gereed
Inmiddels is BAM begonnen met de herinrichting van het plein, waaronder het plaatsen van 23 grote bomen met transparante kronen. Ook zijn de bouwers gestart met het ontgraven van de fietsparkeergarage. Daarna kunnen ze beginnen met het plaatsen van de tapis roulant en de afbouw van het interieur en de inrichting van de fietsparkeergarage. De planning is dat in het voorjaar van 2016 de openbare buitenruimte is ingericht en dat de hele stalling in de zomer gereed is.

U kunt de bouw van de fietsparkeergarage volgen via de webcam.

Meer informatie over studioSK

Logo studioSK