Metropool Forum 2018

Op vrijdag 18 mei organiseert Vereniging Deltametropool het 6e Metropool Forum, een publiek forum over de metropolitane ontwikkeling in Nederland.

Meer dan zeventig jaar na de wederopbouw is Nederland toe aan een verbouwing. Veel van wat we na de oorlog hebben opgebouwd is in zijn functioneren niet meer geschikt voor de uitdagingen van deze tijd. Klimaatverandering en de daaruit voortkomende noodzaak tot energietransitie en een circulaire economie, maar ook andere sociaal economische verhoudingen en voortschrijdende digitale ontwikkelingen, maken dat we op veel fronten tegelijk het bestaande stevig moeten aanpassen.

Tijdens het Metropool Forum dagen prominenten en nieuwe spelers u uit om met een frisse blik naar nieuwe mogelijkheden te kijken voor deze moderne uitdagingen. U kunt deelnemen aan één van de volgende vier deelsessies;

  • Werklandschappen als verstedelijkingsopgave;
  • Energietransitie met impact;
  • Circulaire regio’s;
  • Stedelijke klimaatadaptatie.

De deelsessie komen tot stand door bijdragen van: TU Delft, Marco Broekman, AM Concepts, Smartland, Stichting Plezier Rivier de Rotte, Integraal Sustainable Transitions, Rademacher en De Vries Architecten, Ruimtevolk, PBL, Fontys Hogescholen, Universiteit van Utrecht, Urban Archipelago think tank, Over Morgen en Movares.

Dit jaar vindt het Metropool Forum plaats in Eindhoven als gast van Metropoolregio Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant. Kom ook naar het Metropool Forum en laat u inspireren!

De toegang is gratis voor leden van Vereniging Deltametropool en studenten. Overigen dragen € 10,- bij. Het Metropool Forum 2018 is een evenement van Vereniging Deltametropool in samenwerking met Metropoolregio Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant.

Aanmelden kan hier.