Samen met Bruil en StudioRap werken we al jaren aan de ontwikkeling van het 3D-printen van beton. Ons meest recente project is het ontwerp van een circulair viaduct waarbij ook Dywidag is betrokken. Dinsdag 25 januari hebben we een marktconsultatie georganiseerd voor aannemers om hun enthousiasme voor 3D-betonprinten te toetsen en om input te krijgen op de uitvoeringsmogelijkheden van ons circulaire 3D-beton geprinte viaduct.

Van concept tot prototype

Met onze samenwerking zijn we vorig jaar genomineerd als één van de tien partijen om het circulaire viaduct verder te ontwikkelen. Met de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten wil Rijkswaterstaat bruikbare innovaties voor circulaire viaducten laten ontwikkelen.

Een enorme uitdaging met een flinke urgentie. We zijn nu in de race om tot de laatste drie consortia door te dringen die hun concept tot een prototype mogen uitwerken.

Kennis delen met de markt

Tijdens de marktconsultatie hebben we samen met vijf aannemers een goede, verdiepende discussie gevoerd over ons concept en waardevolle input gekregen. De aannemers zijn gevraagd om actief bij deze ontwikkeling betrokken te blijven. We hebben er bewust voor gekozen om op deze manier onze kennis met de markt te delen. We geloven erin dat we elkaar zo kunnen versterken en een versnelling kunnen bereiken in de noodzakelijke ontwikkeling op het gebied van Circulair Bouwen.

Samen werkt het!