Mandelabrug Zoetermeer winnaar Elevator World 2017 Photo Contest

Het magazine Elevator World heeft de Mandelabrug in Zoetermeer uitgeroepen als winnaar in de fotowedstrijd categorie roltrappen. Movares en studioSK, de ontwerpstudio van Movares, maakte het ontwerp en verrichtten diverse werkzaamheden in het kader van dit project.

Het blad Elevator World is een tijdschrift voor de internationale bouw- en transportindustrie en kent een oplage van ca. 36.000 en wordt gelezen in meer dan 80 landen. In het augustusnummer werd het ontwerp van de Mandelabrug uitgeroepen als winnaar in de fotowedstrijd in de categorie roltrappen. Fotograaf Rindert van den Toren maakte de foto in opdracht van studio SK / Movares. ThyssenKrupp, de leverancier van de roltrappen diende de foto in bij het magazine. Ook de door studio SK / Movares ontworpen liften staan mooi in beeld.

Aantrekkelijke entree
De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een aantrekkelijke entree van de stad. Door de aanleg van de Mandelabrug zijn nu niet alleen het openbaar vervoer van NS en RandstadRail beter bereikbaar, ook is het makkelijker om te wandelen of te fietsen tussen de wijken Rokkeveen en Driemanspolder en het centrum van de stad.

Liften en roltrappen
Om de Mandelabrug nog beter toegankelijk te maken kwamen er nieuwe roltrappen aan beide zijden van de brug, met in het midden ruime glazen liften. Met deze liften is de brug nóg makkelijker bereikbaar voor mindervaliden of mensen met een fiets, kinderwagen of buggy. In het voorjaar van 2017 werden tijdens een feestelijk moment de liften en roltrappen officieel geopend. Movares is bij dit project nauw betrokken. Zo deed Movares een variantenonderzoek, waarbij twee varianten werden onderzocht. Movares stelde het bestek op, begeleidde de aanbesteding voor de uitvoering van het project, deed de uitvoeringsbegeleiding en hield Movares toezicht op de uitvoering.

Elevator world - augustus 2017 - winnaar Movares