Low car diet bij Movares van start

Elf Movaren onder leiding van directeur Jacco Buisman laten een maand lang zoveel mogelijk de auto staan. Zij doen mee aan de low car diet van Urgenda.

Dat doen zij door gebruik te maken van openbaar vervoer in combinatie met Greenwheels de E-fiets en zelfs een speciale Stromer E-bike waarmee je 40 km/h kan rijden. Om de actie te ondersteunen is er een extra greenwheelsauto bij Movares geplaatst.

Uit opgaven van een twintigtal grote bedrijven in de provincie Utrecht blijkt dat meer dan 60 % van de totale emissie van deze bedrijven is gerelateerd aan mobiliteit. Er is dus alle reden om te komen tot een reductie van de emissie door mobiliteit. Movares heeft haar CO2 emissie kunnen reduceren tot 1 Ton CO2 per FTE per jaar. Ook bij Movares wordt een groot deel van die CO2 veroorzaakt door mobiliteit. Alle reden dus om mee te doen aan het low car diet!

Op 10 oktober aan het einde van het low car diet organiseert Movares om 12.00u in Utrecht samen met Eneco en Urgenda een inspiratie bijeenkomst Mobiliteit. U bent van harte welkom.

Download hier de persfoto (6,6 mb)