Jacco Buisman nieuwe directeur bij Movares

Jacco Buisman (47) is met ingang van 1 november 2012 benoemd tot lid van de directie van advies- en ingenieursbureau Movares. Hij volgt Klaas Strijbis (60) op, die op eigen verzoek terugtreedt en het bedrijf eind dit jaar verlaat. Buisman is momenteel werkzaam als directeur Business Strategie. Daarvoor was hij onder meer directeur van de divisie Infrastructuur van Movares. Buisman wordt lid van de driehoofdige directie. Deze bestaat verder uit directievoorzitter Johan van den Elzen en financieel directeur Pieter de Roos.

Klaas Strijbis werd in 2003 lid van de directie van Movares, toen nog Holland Railconsult. Daarvoor was hij één jaar directeur van AGV Verkeer- en Vervoersadviseurs in Nieuwegein, dat in 2000 werd overgenomen door Holland Railconsult. Voordien was hij werkzaam in diverse functies bij Oranjewoud, Arcadis en het ministerie van VROM. Terugkijkend stelt Strijbis vast: ‘Ik heb de afgelopen 35 jaar, in een periode van intensieve ontwikkeling van Nederland, met veel energie mogen bijdragen aan de milieukwaliteit, de ruimtelijke ontwikkeling en de infrastructuur in ons land. Daarbij kijk ik ook met plezier terug op de laatste negen jaar, waarin Movares zich tot een zelfstandige, stabiele marktpartij heeft ontwikkeld. Het bedrijf heeft zich, naast de spoorse markt, als specialist op een aantal andere terreinen bewezen als een gerespecteerde businesspartner voor een keur aan opdrachtgevers. Daarnaast  heeft Movares in die periode een MVO-beleid opgebouwd, waar het trots op kan zijn’.

Gevraagd naar zijn toekomstplannen met Movares, meldt Buisman: ‘Movares staat al bekend als toonaangevend specialist met onze roots in rails. Mijn focus ligt op zoveel mogelijk waarde toevoegen voor de klant. We zijn bereid om daarvoor ook nieuwe rollen op ons te nemen. Daarnaast  gaan we nog meer investeren in kennisontwikkeling, procesautomatisering en uiteraard in onze relaties met de klant.’

Advies- en ingenieursbureau Movares behoort tot de top 10 van ingenieursbureaus in Nederland. Movares Group had over 2011 een omzet van € 158,5 miljoen. Het bedrijf telt 1200 medewerkers.

De foto’s van Klaas Strijbis en Jacco Buisman zijn vrij van rechten te publiceren onder © Movares