Ook in 2021 beheerste corona het nieuws. Ondanks deze wereldwijde pandemie steeg het bedrijfsresultaat van Movares Group in 2021 van € 3,6 naar  € 7,3 miljoen. Met een stijging van ruim 100% in het bedrijfsresultaat, zetten de positieve ontwikkelingen van de laatste jaren zich sterk voort. Ook is de orderportefeuille voor 2022 goed gevuld en daarmee ziet de toekomst voor het bedrijf er goed uit.

CEO Sander Eijgenraam: ‘Ook in 2021 werd onze bedrijfsvoering beïnvloed door corona. De meeste collega’s werkten het grootste gedeelte van het jaar thuis. Dit heeft ons niet belet om intensief contact met elkaar en onze opdrachtgevers te onderhouden, met een uitstekend bedrijfsresultaat als gevolg. Daarnaast zijn we erg actief geweest op de arbeidsmarkt, met als resultaat dat we veel nieuwe collega’s mochten verwelkomen.’

CFO Erik van Schie vult aan: ‘Het grootste deel van de winst in 2021 werd gemaakt binnen Movares Nederland, onze grootste BV. Ook BRO, het adviesbureau op gebied van ruimtelijke ontwikkeling dat we in 2020 overnamen, leverde uitstekende resultaten.

Kerncijfers

Toekomst

Gezien de grote opgaves waarvoor ons land de komende jaren staat, blijven er meer dan voldoende mogelijkheden tot groei voor Movares. Er is grote vraag naar adviezen op gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulariteit, digitale transformatie, mobiliteit en infrastructuur. Stuk voor stuk gebieden waarvoor Movares de kennis in huis heeft en een belangrijke rol kan spelen in het oplossen van de bijbehorende vraagstukken.