Moreelsebrug ingeschoven

In Utrecht wordt de oude Catharijnesingel weer in oude glorie hersteld. De verdiepte stadssnelweg Catharijnebaan wordt gesloopt en vervangen door het singelwater dat daar al honderden jaren stroomde.

Movares kwam bij één van de bruggen over de ‘nieuwe historische’ singel tot een ontwerp waarbij de constructie van een viaduct in de bestaande stadssnelweg deels kon worden hergebruikt. Bij deze brug, de Moreelsebrug, werd de bouw zo gestroomlijnd en de stremming van het verkeer eroverheen zo kort mogelijk gehouden. Het project is nu in uitvoering, waarbij Movares als toezichthouder het ontwerp bewaakt en namens de Gemeente de bouw begeleidt. Op 3 en 4 maart 2014 is de nieuwe brug op haar definitieve plaats geschoven.

Advies- en ingenieursbureau Movares heeft deze brug ontworpen en volgde de inschuifwerkzaamheden met een zogenoemde timelapse camera. In dit filmpje zie je de schuifactie in het klein: alsof je er met je neus bovenop zit razen de werkzaamheden in een korte tijd voorbij. De toekomst komt razendsnel dichterbij!

Ook werd er een timelapse camera neergezet die de werkzaamheden tot het openstellen van de brug voor verkeer volgde. Neem gerust een kijkje:

Lees hier meer over het project Moreelsebrug

Bekijk hier het artikel uit de Cobouw over de inschuiving van de Moreelsebrug

Bekijk hier het artikel uit het Technisch Weekblad