Ingenieursplein op Betondag energieker dan ooit

Energieker met Ingenieurs

De zes ingenieursbureaus Arcadis, DHV, Movares, Oranjewoud, Tauw en Witteveen+Bos presenteerden zich dit jaar gezamenlijk op het Ingenieursplein op de Betondag in de De Doelen in Rotterdam. Het thema van het plein is “Energieker met Ingenieurs!”.

Bezoekers konden meedoen aan een race tegen de klok op de fiets. Omstreeks 11.00 uur gaf Paul Oortwijn, directeur van NLingenieurs, het startschot voor de eerste fietsbattle tussen Patrick Buck, directeur Projecten bij ProRail en Cees Brandsen, HID bij RWS.

“Energieker met Ingenieurs” is afgeleid van het thema van de Betondag 2011, “De energie van Beton”. De deelnemende ingenieursbureaus lieten zien bij welke actuele projecten zij betrokken zijn en hoe zij hieraan een energieke bijdrage leveren. Dit was de tweede keer dat de ingenieursbureaus de handen ineen slaan op de Betondag.

 

Bovendien verzorgde ieder bureau een presentatie in de Van Capellenzaal:

12.30 uur          Stormvloedkering New Orleans: Nieuwe bescherming voor de stad – ARCADIS

13.00 uur          BIM 2.0: Bouw gemaal Houtkade geeft kijkje in de toekomst van BIM – Tauw

13.30 uur          A10 Zuidas: Laveren binnen een dynamisch project – DHV

14.00 uur          Sustainable energy: Nederlandse innovaties – Oranjewoud en Strukton

14.30 uur          Spoorzone Delft: tunnelbouw in een kwetsbare omgeving – Witteveen+Bos

15.00 uur          Arnhem: Beschoeide Sleuf als oplossing voor trillingen – Movares

 

Ingenieursbureaus werken in alle fasen van bouw- en infrastructuurprojecten. Zij leveren toegevoegde waarde met kennis over duurzaamheid, leefbaarheid en kosteneffectiviteit. Om de zichtbaarheid van de ingenieursbranche tijdens de Betondag te vergroten, hebben de zes bureaus deze samenwerking gezocht en het Ingenieursplein ingericht. Het plein bestond uit zes uniforme stands met informatie over de projecten en diensten van de bureaus op het gebied van beton- en waterbouw.

> Lees meer over de Betondag