Handboek Tunnelbouw mede mogelijk gemaakt door Movares

Tijdens het COB-congres van 2014 is het online Handboek Tunnelbouw gelanceerd.
Sinds 2010 werd in COB-verband gewerkt aan de opzetn van dit handboek voor het ontwerp en de uitvoering van cut & covertunnels, afzinktunnels en open bakken.

Het handboek helpt ontwerpers, bouwers en opdrachtgevers van tunnels, door inzicht te bieden in alle aspecten die komen kijken bij ontwerp en realisatie en tevens bestaande potentiële oplossingen in de vorm van ‘best practices’te tonen. Movares is vanaf het begin bij dit project betrokken geweest en heeft een grote bijdrage geleverd aan de totstandkoming. Niet alleen Tom Groeneweg heeft in zijn rol als coördinator Tunnels & Bouwputten van het COB de afrondende samenstelling van het handboek verzorgd, ook hebben Predrag Jovanovic, Bertus Bos en Jan Jonker bijdragen geleverd.

Het is nu zaak om de inhoud van het Handboek Tunnelbouw up to date te houden. Dit gebeurt doordat alle gebruikers kritisch blijven op de inhoud en online de discussie met hun concullega’s aangaan binnen het handboek zelf. De website biedt hiertoe uitstekend de gelegenheid.
Gebruikt u dus alstublieft het handboek, help daarmee het COB en daarmee de hele tunnelwereld om dit handboek up to date te houden. Net als onze directeur Jacco Buisman in onderstaand filmpje van de lancering, roepen wij u graag op om dit samen met ons te verwezenlijken.

Bekijk hier de lancering handboek Tunnelbouw (YouTube).
Lees het artikel over het handboek uit Land+Water.
Meer informatie over het vakgebied Tunnels en bouwputten bij het COB.