Welke maatregelen moeten we nú nemen om de gevolgen van de klimaatverandering voor onze infrastructuur zo beperkt mogelijk te houden? Wat zijn de ‘no regrets’ in dat opzicht? Hoe koppelen we mee met andere transities? Hoe blijven we voldoende flexibel om de onzekerheden op te vangen? Het kwam allemaal aan de orde tijdens het goedbezochte webinar dat Movares organiseerde op 17 juni. Samen met infrabeheerders, klimaatexperts en beleidsmakers verkenden we wat de lange termijn klimaatscenario’s betekenen voor onze huidige keuzes op het gebied van infrastructuur. Ook de deelnemers aan het webinar lieten zich niet onbetuigd. Via een geanimeerde chatbijdrage discussieerden zij onderling en brachten hun vragen in voor de paneldiscussie.

Deelnemers aan het webinar waren weerman Peter Kuipers Munneke (UU en NOS), Marjolijn Haasnoot (Deltares), Willem Ligtvoet (PBL) en Pieter den Besten (Min I&W). Camiel Dijkers van Movares was initiatiefnemer van dit webinar en droeg ook bij aan de discussie. Verder werkten mee o.a. Bas van Wetten (BRO), Kees van Muiswinkel (Rijkswaterstaat) en Onno Hazelaar (ProRail). De presentatie was in handen van Rob Buiter.

Heeft u het webinar gemist? Of wilt u sommige dingen nog even terugkijken of delen met uw netwerk? U kunt het webinar hieronder terugkijken.