Gezonde Energietransitie

Op donderdag 15 maart houdt Dutch Power een evenement over gezonde Energietransitie. Hier zit u het programma.

Programma

13:15 – 13:45

Ontvangst

13:45 – 14:00

Welkom door dagvoorzitter
Wilbert Prinssen, Technolution

14:00 – 14:10

Openingsspeech door brancheorganisatie Netbeheer Nederland

14:10 – 14:40

Marko Kruithof |Stedin Netbeheer
De energie transitie met nationale en internationale inzichten, met focus op het decentrale energie systeem van morgen. En dat vanuit markt, maatschappij en techniek bezien.

14:40 – 15:10

Patrick van der Duin | Stichting Toekomstbeeld der Techniek deelt de toekomstverkenningen op het gebied van Energie, delen de inzichten op de energiewereld en innovatieve ontwikkelingen in de onderzoekswereld. Patrick geeft een kijkje in de verre toekomst, waarbij Signals of Change en impact op de samenleving centraal staan.

15:10 – 15:40

Talitha Muusse | Ondernemer en Generatie expert
Zij gelooft dat jonge mensen met hun nieuwe manier van denken en doen de energietransitie in Nederland versnellen. Waarom?

1. Jongeren komen met vernieuwende oplossingen die de status quo uitdagen. Niet omdat jongeren slimmer of vernieuwender zijn; maar per definitie kijkt iedere generatie anders naar de wereld en grijpt daardoor weer andere oplossingen aan. We hebben oud en jong nodig!

  1. Jongeren zijn de toekomstige beslissers. Ook vertegenwoordigen ze in aantal een aanzienlijk groot deel van de burgers, consumenten, kiezers, werknemers in Nederland. Deze doelgroep van jonge mensen heeft dus een sleutelrol in een slimmere en duurzamere energievoorziening in Nederland.

15:40 – 16:10

Dialoog tijdens de coffee break

16:10 – 16:40

Bert den Ouden | General director FAN

Flexible Power Alliance Network (FAN) brengt marktleidende partners bij elkaar om een gecontroleerde en betrouwbare energietransitie mogelijk te maken door standaardisatie en flexibele energieoplossingen.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor het vergroten van de flexibiliteit in onze net- en energievraag en hoe kunnen we deze oplossen?

16:40 – 17:10

Nicole van der Waart & Frits Wattjes | Movares
Welke impact heeft de energietransitie op de gezonde stad?

De verstedelijking zal de komende decennia alleen maar toenemen. Het effect daarvan kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid. Tegelijkertijd staan wij aan de vooravond van een trendbreuk als gevolg van bindende Europese afspraken, die leiden tot de energietransitie
De vraag is: Welke aspecten zijn belangrijk voor de inrichting van een gezonde stad en wat is het effect van de energietransitie daarop?

17:10 – 19:00

Dialoog, netwerken en dinerbuffet


Ben je gepassioneerd over de energietransitie en wil je meer weten dan ben je op 15 maart van harte welkom bij Movares . Voor Dutch Power participanten is deelname gratis.

Aanmelden kan via deze link.