Fietsbrug Eefde gereed

Onder grote belangstelling is de fietsbrug in de Eefdese Enkweg op zijn plaats gelegd. De brug vormt de verbinding tussen het dorp Eefde en het buitengebied. Met een elegante vorm kruist hij de nieuwe rondweg om Eefde (N348).

Deze rondweg is een project waarbij de provincie Gelderland, de gemeenten Zutphen en Lochem, ProRail en het waterschap Rijn en IJssel intensief samenwerken.

Wethouder Jan Kottelenberg van de gemeente Lochem: “Deze brug maakt van Eefde weer één dorp. En dat moet je vieren.” Voor hem is deze brug nog van meer importantie dan de Twentekanaalbrug die later dit jaar wordt ‘ingevaren’.

In het traject van de noordelijke N348 zijn door projectarchitect Paul van der Ree drie civiele bouwwerken ontworpen: een nieuwe verkeersbrug over het Twentekanaal, een ecologische passage voor de Eefdense Beek en de fietsbrug over de N348. Terugkerende thema’s zijn: constructieve eenvoud en minimaal materiaalgebruik, duurzaamheid en aandacht voor detaillering en publiekskwaliteit.

Movares assisteert de provincie Gelderland voor dit project ook voor wat betreft de contractbeheersing en de backoffice voor de civieltechnische bouwwerken. Hierbij is Piet Koets ingeschakeld als (Ass)Contractmanager en Hoofdtoetser. Voor de backoffice vervult Bert Hesselink de rol van coördinator intern Movares.

Voor informatie:

Piet Koets tel. 030 – 265 4363 / 06 53107155

Paul van der Ree tel. 030 – 265 5139 / 06 51416431