Festival Leegstaand Vastgoed

Neem deel aan het festival Leegstaand Vastgoed op maandag 10 maart in de Verkadefabriek Den Bosch!

Bekijk hier de uitnodiging

‘Kantorenleegstand hoogste in Europa’, kopte het blad Vastgoedmarkt op 12 september. In 2013 stond zo’n vijftien procent van de Nederlandse kantoren leeg. Hiermee zijn we, op Griekenland na, koploper van Europa. Niet alleen kantoorpanden maar ook industrieel vastgoed staat steeds vaker leeg. Geen gemeente ontkomt aan de vraag: ‘Hoe vinden we oplossingen voor de leegstand?’ Herbestemming is onafwendbaar en maatwerk is hierbij randvoorwaarde voor succes. De kunst is natuurlijk: ‘Hoe leren we van elkaar?’

Het Festival Leegstaand Vastgoed biedt een inspirerend programma voor iedereen die beroepshalve bezig is met leegstand van kantoren en industrieel vastgoed. Het programma richt zich op de kansen voor het oplossen van problemen met  leegstaand vastgoed. Wat kunnen we leren van de goede voorbeelden? Het is dit optimisme dat we tot uiting willen laten komen in dit festival.

Het festival wordt georganiseerd door het Congres- en Studiecentrum VNG in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Movares. Inhoudelijke bijdragen worden geleverd door zowel experts uit wetenschap en bedrijfsleven als ook gemeenten die met succes de leegstand hebben aangepakt. Daarnaast zijn er diverse inspiratiesessies. Kortom een dag om niet te missen!

 Hier vindt u alle informatie over de deelsessies en kunt u zich inschrijven