Energietransitie in Utrecht

Wij nodigen je van harte uit voor de interactieve kennissessie over de energietransitie in Utrecht op dinsdag  16 januari. In de Domstad werken diverse partijen aan een schonere energievoorziening. Laat je inspireren én denk mee over lokale initiatieven om de transitie naar energieneutraliteit in de praktijk te brengen. Wat zijn de mogelijkheden voor energieopwekking uit het spoor? Wat is de visie van de gemeente op dit vraagstuk? Wanneer kan onze stad volledig energieneutraal zijn?

De overstap van vervuilende fossiele brandstoffen naar duurzame(re) vormen van opwekking en verbranding gaat met veel verbeeldingskracht gepaard. Moeten we allemaal van het gas af?  Rijden we straks alleen nog maar elektrisch? Neemt het aantal windmolens fors toe? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de interactieve kennissessie De energietransitie in Utrecht met inhoudelijke bijdragen van de gemeente Utrecht, Eneco, ProRail, het Solar Team Twente, Movares en We Drive Solar. We werpen een aantal dilemma’s op en iedereen is van harte uitgenodigd te reageren en mee te praten.

 

Movares nodigt je van harte uit voor deze kennissessie, aanmelden kan via deze link

Locatie: Club Nine, TivoliVredenburg
Tijd: 16:00 – 17.30 uur.  We sluiten af met een netwerkborrel.

Kennis en Cultuur komen samen
Dit programma past binnen het streven van Movares deel te nemen aan de maatschappelijke discussies over thema’s uit onze werkpraktijk. In 2018 zal Movares, als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst met TivoliVredenburg, meerdere vergelijkbare programma’s voor een algemeen publiek organiseren. Op 16 januari blikken we ook alvast vooruit op deze plannen.

Jacco Buisman