Energieakkoord biedt kansen duurzame innovatie

“Movares is positief over het Energieakkoord. Het is goed dat verschillende partijen samen zoeken naar oplossingen voor het energievraagstuk. Als we met z’n allen de 14 procent groei van duurzame energie uit het Energieakkoord willen realiseren, moeten de plannen we snel concreter worden. Daarnaast vinden we standaardisatie van groot belang. Dit verlaagt kosten en voorkomt dubbel werk.” Dat zegt Rik Luiten van Movares Energy.

“Smart Grids vormen een interessante bijdrage aan de verduurzaming van onze energievoorziening. Door een betere afstemming van vraag en aanbod kunnen we efficiënter en effectiever omgaan met energie. Zou zou je bijvoorbeeld elektrische auto’s kunnen inzetten als buffer en kan er energie bespaard worden door toepassing van slimme energiemanagementsystemen. Als Movares Energy zijn we bezig om samen met energiebedrijven, netbeheerders en grootverbruikers, overheden en projectontwikkelaars projecten op te zetten en uit te voeren.

Ook zijn we actief binnen verschillende samenwerkingsverbanden en commissies. Zo zijn we oprichter van Smart Grids Nederland, voorzitter van het nationaal CIGRE studiecomité System Technical Performance, deelnemer van het standaardisatieplatform Smart Grids en voorzitter van de normcommissie Elektrische Voertuigen. Movares Energy vormt onderdeel van advies- en ingenieursbureau Movares.