Eerste ‘Gast aan tafel’-bijeenkomst positief ontvangen

Op donderdag 7 april schoven ProRail, BAM Rail en Heijmans bij Movares aan tafel aan voor de kick-off van ‘Gast aan tafel’, een initiatief van Movares voor het bevorderen van veiligheid in de keten. De deelnemers zijn managers en beleidsadviseurs van ontwerp-, veiligheid- en bouw- en procesmanagementafdelingen van de betreffende organisaties.

Na ontvangst met speciale Gast aan Tafel-taart om deze ketensamenwerking te bekrachtigen, presenteerden ze hun veiligheidsbeleid en wisselden in een geanimeerde sfeer ervaringen uit.

Veiligheidsrondgangen
Movares-gastheer Willem Jan Dijsselhof: “Binnen Movares wordt er voortdurend gewerkt aan het doorontwikkelen van de activiteiten op het gebied van veilig werken. Daarin is ook samenwerken op verschillende niveaus in de keten cruciaal. Vanuit dit oogpunt is ‘Gast aan tafel’ ontwikkeld. Het was goed om te zien dat deze mening gedeeld werd door de andere deelnemers.Er zullen op korte termijn afspraken worden gemaakt over de invulling van de volgende rondgang.“

Samenwerken in de veiligheidsketen
KVM-manager Michel Jungschläger: “Ik kijk met een zeer goed gevoel terug op de eerste bijeenkomst. Volgens mij is het ons gelukt om de eerste stap te zetten om deze drie werelden te verbinden. Deze verbinding leggen past bij Movares, proactief – niveau 4 van de veiligheidsladder – een bijdrage leveren om samen veilig werken te stimuleren. Er is bij iedereen veel zin om door te gaan. Daar gaan we dan ook de komende tijd energie op zetten!”

Voor meer informatie over Gast aan Tafel kunt u terecht bij Willem Jan Dijsselhof.