Eerste Eurolocking spoorbeveiliging in dienst

Op zondag 15 juli  2012 is, na 2,5 jaar keihard werken samen met ProRail, met een laatste testrit de eerste Eurolocking spoorbeveiliging in dienst genomen op Santpoort Noord. Met deze indienststelling is een mijlpaal neergezet in de wereld van spoorbeveiligingssystemen.

Eurolocking is het systeem dat wordt toegepast voor de beveiliging van railinfrastructuur. Het sluit aanrijdingen met andere treinen en wegverkeer uit, detecteert onveilige situaties en zorgt daarmee dat het treinverkeer veilig verloopt. Eurolocking is wereldwijd het eerste railbeveiligingssysteem op basis van COTS (Commercial Of The Shelf) PLC-systeem, dat voortkomt uit de procesindustrie, wat in gebruik genomen wordt op een hoofdbaanvak.

Eurolocking is toepasbaar op emplacementen en op de vrije baan. Met de opgedane kennis en ervaring met PLC-technologie en de daarbij behorende applicatie, is Movares daarnaast in staat om een systeem uit te werken voor toepassingen bij onder meer Light Rail, overwegen, rangeerterreinen materieel, etc. Kortom alle veiligheidgerelateerde oplossingen.

Kijk voor meer informatie op www.eurolocking.com of neem contact op met met Frits Immers.