Duurzaam inkopen: dat klinkt goed!

Op 7 februari organiseert Stadswerk regio Zuidoost de bijeenkomst ‘Duurzaam inkopen: dat klinkt goed!’. De praktijk leert namelijk dat er bij aanbestedingen snel een vinkje wordt gezet op een checklist, waardoor duurzame (ontwikkel)kansen verloren gaan. In projecten waar expliciet is gezocht naar mogelijkheden om binnen aanbestedingen duurzaamheid en circulaire economie een volwaardige plaats te geven, zijn waardevolle ervaringen opgedaan. Binnen de provincie Brabant hebben deze elementen een praktisch goed toepasbare uitwerking gekregen. In deze bijeenkomst worden aan de hand van praktische ervaringen tips en ideeën gedeeld, die het mogelijk maken om op een effectieve manier duurzaamheid een plek te geven in de aanbesteding van een project.
Yvonne van Liebergen (Movares) is de dagvoorzitter van deze bijeenkomst en Carla Vosmaer (Movares) is een van de sprekers.

 

Programma
13:00 uur inloop met koffie, thee en wat lekkers 
13:30 uur start door  Martin Bakker, directeur van werkplaats De Gruyter. Hij vertelt over de locatie en de transitie naar circulaire economie in Brabant
14:00 uur Geert Verlind (Cagerito) heeft 20 jaar ervaring in het in de praktijk brengen van duurzaamheid, innovatie en C2C (natural step) in aanbestedingen. Dat deed hij o.a. in Weg van de Toekomst in Oss. Hij deed veel ervaringen op binnen Brabant, maar zeker ook buiten de regio. Vanmiddag deelt hij zijn kennis met ons.
14:50 uur pauze met koffie en thee
15:10 uur Carla Vosmaer (Movares) rondde in december 2017 een opdracht voor de provincie Brabant af, waarin zij een standaard aanpak voor duurzame aspecten / ruimte voor innovatie heeft ontwikkeld. Juist vanuit de ervaring dat er snel een vinkje wordt gezet bij ‘duurzaamheid n.v.t.’ levert zij hiermee een praktisch en pragmatisch alternatief om duurzaamheid toch op de kaart te houden en te bevorderen in aanbestedingen. 
16:00 uur discussie en vragen
16:30 uur borrel 

Datum en locatie
Datum:
  7 februari, 13:00-17:00 uur
Locatie: De Gruyter Fabriek, Veemarktkade 8, ‘s-Hertogenbosch

Meer informatie en aanmelden via deze link