Doe & Durf challenge 2016 is gestart!

De Doe & Durf challenge is een competitie voor jonge ingenieurs die zich willen richten op innovatie en profilering. Het thema is dit jaar ‘Stad van de toekomst, de innovatie voor stedelijke ontwikkeling’. Dit thema is Movares natuurlijk op het lijf geschreven. We doen dan ook met 2 teams mee. Op 16 februari vond de aftrap van de competitie plaats in Amsterdam.

Ideeën verder vormgeven

50 jonge ingenieurs kwamen bij elkaar om hun eerste ideeën voor de stad van de toekomst verder vorm te geven. Naast onze teams waren er nog 8 teams van 7 andere ingenieursbureaus. De ingenieurs kregen een workshop van Carolien Gehrels van Arcadis. Ze gaf hen ook feedback op hun ideeën.

Koppeling aan mogelijkheden van Internet of Things

Ons team ‘IoT’ (Internet of Things) diende een idee in voor de koppeling van het ingenieurswezen aan de mogelijkheden van het Internet of Things. Stel je voor dat elke lantaarnpaal, bus- of tramhalte is aangesloten op het internet en zo in verbinding staat met de verantwoordelijke beheerder. Hierdoor kan de efficiënte van onderhoud aanzienlijk worden geoptimaliseerd.

Multifunctioneel gebruik van faciliteiten

Het tweede team ‘Flexibele Efficiëntie’ heeft een idee voor het multifunctioneel gebruik van faciliteiten in de stad. Ontwikkelingen kunnen leiden tot nieuwe behoeftes. De ingenieurs willen er met hun idee voor zorgen dat deze ontwikkelingen in de toekomst veel vaker een win-winsituatie opleveren.

Finale tijdens Dag van de ingenieur

Begint maart volgt een tweede workshopronde. Daarna kunnen de teams de definitieve uitwerking van hun ideeën indienen en wordt bepaald wie er doorgaan naar de finale. Op 15 en 16 maart – voor en tijdens de ‘Dag van de ingenieur’ – is het tijd om de winnaar bekend te maken.

Wilt u op de hoogte blijven van Doe & Durf, de teams en de resultaten? Houd www.doeendurf.nl en het twitteraccount @doedurf in de gaten.

Doe & Durf is een initiatief van (jong)NLingenieurs.