Directievoorzitter Movares neemt eind dit jaar afscheid

Directievoorzitter Movares neemt eind dit jaar afscheid

Directievoorzitter Johan van den Elzen (1959) neemt dit jaar afscheid van Movares. Hij verlaat op 31 december 2015 het bedrijf. Johan van den Elzen was vanaf 2006 – 2007 directievoorzitter van Movares Nederland B.V. en is sinds 2007 voorzitter van de Groepsdirectie Movares Group B.V.  De reden voor het vertrek van Johan van den Elzen is persoonlijk: hij wil graag een radicaal andere invulling aan zijn leven geven. Hij zal zich veel meer gaan inzetten in het publiek maatschappelijke domein, iets wat niet te combineren valt met zijn huidige baan. Zijn aandacht zal onder meer uitgaan naar thema’s als integriteit en transparantie. Johan van den Elzen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de succesvolle marktverbreding van het bedrijf. In totaal heeft hij ruim 27 jaar bij Movares en de voorgangers ervan gewerkt.

De Raad van Commissarissen van advies- en ingenieursbureau Movares heeft begrip en sympathie voor het besluit van Johan van den Elzen. De Raad wil hem van harte danken voor de belangrijke rol die hij speelde voor het bedrijf en voor zijn grote inzet. De Raad wenst hem dan ook alle succes voor de toekomst.

Voor  de Raad van Commissarissen betekende dit dat hij op zoek moest naar een opvolger als directievoorzitter. De RvC  is verheugd mee te kunnen delen dat Sander Eijgenraam (1964), divisiedirecteur Ruimte, Mobiliteit en Infrastructuur van Movares, de taken en functie van Johan van den Elzen in het najaar zal overnemen. Sander Eijgenraam zal dan ook toetreden tot de statutaire directie van Movares Group B.V. De Ondernemingsraad en de aandeelhouders steunen de keuze van Sander Eijgenraam als nieuwe directievoorzitter. Later dit jaar zal de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de benoeming formeel bekrachtigen.

Namens de Raad van Commissarissen van Movares,

Friso de Zeeuw (voorzitter)