De singel is rond

De afgelopen jaren zagen wij onze ‘voortuin’ in het centrum van Utrecht iedere dag een stukje mooier worden.

Bij het ontwerp moest met veel dingen rekening gehouden worden, bodemonderzoek, groen, fietspaden, plek voor vogels én bereikbaarheid. Utrechters wilden vooral een plek om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

studioSK, onze ontwerpstudio, maakte de ontwerpen voor de centraal gelegen bruggen bij het Vredenburg. In dit drukke deel van de stad spelen verblijfskwaliteit en comfort de hoofdrol. Speciaal voor de Catharijnebruggen is een houten leuning op de balustrade ontworpen, die uitnodigt tot mijmeren. Het architectonische ontwerp is van architect Paul van der Ree.

Vanaf de terrassen voor het Vredenburg kijk je door de open balustrade naar het water. Aan de andere oever is de balustrade massief en functioneert als barrière voor het autoverkeer.

Door de terugkeer van het water is de hele singel weer een plek waar je graag wilt zijn. Je kunt er sporten, picknicken, wandelen en winkelen. Het water sluit aan op de Leidsche Rijn zodat er een nieuwe verbinding is om te varen. Daarmee komt ook een wens uit voor heel veel bewoners en bezoekers van de stad.