Congres Stationslocaties

Integrale aanpak van stationslocaties biedt meerwaarde!

13e jaarcongres
24 mei 2012 | De Doelen Rotterdam

Over één ding lijken alle stakeholders rondom stationslocaties het eens: integrale (her)ontwikkeling van stationslocaties biedt veel nieuwe kansen en verdienmogelijkheden. Maar, wie trekt de kar en wie spoort aan tot actie? En nog belangrijker, wie financiert uiteindelijk wat?

Het 13e jaarcongres op donderdag 24 mei 2012 staat dit jaar in het teken van integrale ontwikkeling van stationslocaties. Movares, Provinciebestuurders, gemeentebestuurders, ProRail, NS en andere bepalers informeren u over beleid, ambities en concrete plannen rondom stationsprojecten. Ga het gesprek aan met beleidmakers en beslissers over stationslocaties en krijg
antwoord op uw brandende vragen.

Op het congres kunt u interessante lezingen en workshops volgen, waaronder:

Sessie over ‘Transit Oriented Development’.

Gaat over meer dan alleen stationsgebieden. Het is een integrale strategie op het niveau van de stedelijke regio. Hoe werkt dat? Wat zijn de succes- en faalfactoren?
Met aandacht voor ontwikkelingen langs de Erasmuslijn en de Merwede-Linge Lijn, maar ook de kansen voor Almere Pampus in relatie tot de IJmeerlijn.
Deze sessie wordt verzorgd door Jan Duffhues, Consultant bij Movares, vanaf 13.00 uur op locatie Spoor 3.

De workshop Duurzame ontwikkeling van 15.50 – 16.40.

Vertrek van de plek. Vertrekpunten om duurzaamheid concreet te maken.
Deze workshop wordt verzorgd door Lonneke van den Elshout, Stedenbouwkundige bij Movares

 

Meer informatie vindt u op de website van Het Nederlands Vastgoed Instituut: http://www.vastgoed-instituut.nl/congressen/stationslocaties-1/