Congres Spooraansluitingen

Op 4 november organiseert MoDuRail i.s.m. met Rail Cargo Information en ondernemersorganisatie EVO een congres over spooraansluitingen. Locatie: hoofdkantoor EVO, Zoetermeer.

Het onderwerp is actueel: in vakblad SpoorPro verscheen onlangs een artikel over de toekomst van spooraansluitingen. Een van de scenario’s van staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu is om de spooraansluitingen bij ProRail onder te brengen. Maar bedrijven blijven zelf betalen voor de kosten van de spooraansluitingen.

Wat staat u als bedrijfsspooreigenaar te doen in dit proces? Welke gevolgen hebben de wijzigingen in de spoorwetgeving voor de exploitatie van uw spooraansluiting? Bent u bekend met de eisen waaraan uw spooraansluiting moet voldoen, hoe u effectief onderhoud pleegt en hoe u zorgt voor een betrouwbaar en veilig bedrijfsspoor?  Op 4 november beantwoordt MoDuRail graag al uw vragen.

MoDuRail is een samenwerkingsverband van Movares en Dura Vermeer Railinfra dat zich richt op advies, beheer & onderhoud van particuliere bedrijfsspooraansluitingen.

Meer informatie: Edwin Winterkamp. Zie ook modurail.nl.

Lees meer:
SpoorPro – 28052014
SpoorPro – 11092014

Spooraansluiting, chemiebedrijf