COB-congres 2017

Vrijdag 3 november 2017 vindt het jaarlijkse congres van het Centrum Ondergronds Bouwen plaats. Op dit congres levert Movares een tweetal inhoudelijke bijdragen:

Parallelsessie: Het venijn van redundantie (Peter Overduin)
Hoe de betrouwbaarheid van tunnels voor minder geld véél beter kan. De betrouwbaarheid van een tunnel wordt hoofdzakelijk bepaald door de betrouwbaarheid van het bedienings- en besturingsnetwerk. In een poging om de betrouwbaarheid van het netwerk te vergroten, wordt vaak de toevlucht genomen tot redundantie: kort gezegd, dubbele uitvoering. Deze presentatie geeft aan dat redundantie juist een verslechtering van de betrouwbaarheid kan geven, in plaats van de beoogde verbetering.

Parallelsessie: Het beheerdersperspectief in de digitale tunneltweeling (Rutger van Bemmel)
Bij de bouw en renovatie van tunnels wordt steeds vaker, met BIM als basis, gewerkt aan digitale instrumenten. Bij de oplevering is vaak een mooi systeem beschikbaar om over te dragen aan de beheerder. Maar de beheerder kan daar vaak niet zo veel mee; het sluit niet aan op de manier van onderhoud, het wijzigingenproces, het rapporteren, de verslaglegging en de systemen, of de beheersorganisatie is er niet op ingericht. Dat is zonde, want de ontwikkelde instrumenten kunnen de tunnelbeheerder ondersteunen in zijn rol als assetmanager. Hoe overbruggen we deze kloof? Bent u tunnelbeheerder? Praat mee!

Locatie:
De Bouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft

Meer informatie: https://www.cob.nl/congres2017