Waarom Yannick 375 km gaat fietsen op één dag

Een van de grootste problemen waarmee we ons geconfronteerd zien, zijn de klimaatwijzigingen. Voor een in een delta gelegen land als Nederland kan dit enorme consequenties hebben. Vorige eeuw steeg de zeespiegel met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens 80 centimeter bij te komen. De kustlijn zou daarmee ruwweg opschuiven tot de grens Goes – Utrecht – Groningen en de gevolgen voor de Randstad met z’n negen miljoen inwoners zijn dan onoverzienbaar. De Climate Classic 2022 vraagt aandacht voor deze stijging van de zeespiegel en als Movares doen we daar graag aan mee.

In ons werk zijn we dagelijks bezig om met onze klanten mee te denken over hoe de verschillende effecten van het veranderende klimaat voorkomen, dan wel verminderd kunnen worden. En allerlei aspecten met betrekking tot duurzame mobiliteit vormen het hart van ons bedrijf: van het ontwerpen van spoorwegen tot en met het adviseren op gebied van fietsroutes en het ontwerpen van de grootste fietsparkeergelegenheden in het land. Movares tekent ervoor.

Maar er is meer. Medewerkers zetten zich ook privé in voor een schonere, meer leefbare wereld. Het Movares-team bij deze Climate Classic is daar een voorbeeld van. Onze jonge collega Yannick van Til (25) nam het initiatief om hieraan samen met zijn collega’s mee te doen. Hieronder vertelt hij waarom dat belangrijk voor hem is.

‘Klimaat heeft me altijd al geïnteresseerd. Naast een voorliefde voor wis- en natuurkunde heb ik een groot deel van mijn studietijd in Delft besteed aan het leren hoe techniek en duurzame energie samengaan. Binnen mijn werk bij Movares speelt deze combinatie een grote rol, dus daar komen kennis en interesse op een mooie manier samen. Eigenlijk is het gek, wij mensen weten ondertussen best wel dat de aarde opwarmt en wat voor consequenties dat kan hebben, maar het is alsof we er nog steeds onvoldoende van doordrongen zijn. Dat was voor mij aanleiding om binnen ons bedrijf het initiatief te nemen om met een groep collega’s mee te doen aan deze Climate Classic. Vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht nemen zeven Movaren deel aan de route van 250 km. Zelf begin ik in Breda voor de volledige tocht van 375 km op één dag. En ja, je mag mij best een sportfanaat noemen. Maar er is meer: ik ben er echt van overtuigd dat we samen mensen aan het denken moeten zetten over de klimaatwijzigingen en de consequenties daarvan. En daar is deze Climate Classic een prachtige gelegenheid voor. O ja, had ik al gezegd dat ik in Rotterdam woon? Als de zeespiegelstijging zo doorgaat, staat mijn huis straks onder water. Maar zover laten we het niet komen. Met deze fietstocht wil ik samen met de andere deelnemers laten zien hoeveel er mogelijk is wanneer we samenwerken en snelheid en doorzettingsvermogen gebruiken om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Diezelfde aspecten spelen een rol om klimaatverandering aan te pakken. Alleen samen kunnen we voorkomen dat de NAP-kustlijn werkelijkheid wordt. Doe jij ook mee? #samen werkt het!

Meer informatie kunt u verkrijgen bij:

Yannick van Til yannick.van.til@movares.nl M 06 1553 2442

of op de website van Cycling4climate