CAB-team Movares naar ProRail ICT

Movares en ProRail hebben op donderdag 5 juli 2018 overeenstemming bereikt over de overgang per 1 oktober 2018 van het Movares CAB-team naar ProRail ICT. Met de overgang van de tien Movaren gaan ook de ProRail CAB-projecten en CAB Activiteiten voor ProRail over naar ProRail. De komende maanden worden gebruikt om de projecten af te ronden dan wel per 1 oktober 2018 te beëindigen.

Met de overgang gaat een wens van ProRail in vervulling om meer grip te hebben op dit voor ProRail strategische werkveld. Het CAB-team heeft jarenlang fantastisch werk gedaan en voor ProRail en aannemers in tal van projecten het verschil gemaakt. Wij zijn het team daar dankbaar voor en wensen onze collega’s veel succes bij ProRail ICT.

Wat verandert er? CAB-werkzaamheden zullen vanaf 1 oktober als directie-toelevering vanuit ProRail zelf aan projecten worden gedaan. Het beeld is dat de spooraannemers en of leveranciers wel een coördinerende rol houden, in afstemming met het ProRail CAB-team.

Op diverse projecten waaronder grotere TES- en TTI-projecten (Tractie Energie Systemen en Tunnel Technische Installaties) gaat Movares de komende tijd ontdekken hoe de nieuwe rolverdeling wordt. Marktpartijen blijven gevraagd worden grote vernieuwingen etc. voor ProRail op te pakken en te realiseren. Op deze grote klussen waarin een groot deel van de engineering tot de verantwoordelijkheid van de spooraannemer of leverancier behoort, zullen ingenieursbureaus, waaronder uiteraard ook Movares, een rol spelen. De rol van het CAB-team verschuift van Movares naar ProRail, de rol van Movares blijft meedenken en meewerken in de uitdagingen die ProRail en marktpartijen ons bieden. Wij zijn net als alle betrokkenen reuze benieuwd hoe het nieuwe evenwicht eruit zal zien.

Over opdrachten die doorlopen tot na 1 oktober 2018, wordt binnenkort separaat afgestemd met de desbetreffende contactpersonen. In overleg met de opdrachtgever (aannemer/leverancier), Movares en ProRail worden deze opdrachten gesplitst en beëindigd.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of wilt u weten wat dit voor uw project betekent? Neem dan gerust contact op met Frans Verweij of Marco de Klerk.